MEMLEKET SEVDALILARI PLATFORMU


Korkunun krallığı yıkılacak ve korkak krallar devri bitecektir.Bu katiller demokrasisi hırsızlar düzeni mutlaka sona erecektir. Yaşasın özgür ve bağımsız Türkiye...
 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Cevaplanmamış mesajlar
 

Mustafa Kemal ATATÜRK

 
KonularMesajlar
Son mesajlar
Yeni mesaj yok

Mustafa Kemal ATATÜRK

Mustafa Kemal ATATÜRKSöz konusu olan vatansa, gerisi teferruattır....Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim
2329C.tesi Ağus. 09, 2008 10:07 pm
Admin MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Yeni mesaj yok

ÇANAKKALE SAVAŞI

ÇANAKKALE SAVAŞI
11C.tesi Haz. 14, 2008 10:26 am
alkim06 Kurtuluş Savaşı ile ilgili resimler
Yeni mesaj yok

KURTULUŞ SAVAŞI

KURTULUŞ SAVAŞI
55Cuma Haz. 27, 2008 10:55 pm
MUSTAFA  GENÇLİK MARŞI
Yeni mesaj yok

KONGRELER ve DEVRİMLER

KONGRELER ve DEVRİMLER
22Ptsi Haz. 16, 2008 5:40 pm
Admin MİSAKİ MİLLİ
Yeni mesaj yok

ATATÜRK İLKELERİ

ATATÜRK İLKELERİ******çülük, her şeyden önce millete haklarını tanıma ve tanıtmadır; millet egemenliğinin ifadesidir. ******çülük bir kurtuluştur, milletçe bağımsızlığa kavuşmadır.
22Ptsi Haz. 16, 2008 6:35 pm
Admin CUMHURİYET BUNUDA GÖRDÜ
.Yeni mesaj yok

CUMHURİYETÇİLİK

CUMHURİYETÇİLİKATATÜRK devrimleri arasında siyasi bir devrim niteliğindedir. Çok uluslu bir İmparatorluktan Türkiye ulus devletine geçiş gerçekleştirilmiş. Böylece modern Türkiye'nin ulusal kimliği kazandırılmıştır. Kemalizm Türkiye için yalnızca Cumhuriyet rejimini tanımaktadır. ****** bunun yolunu, kısaca halkın kendi kendisini idaresi, yani demokrasi demek olan Cumhuriyet’te görmüştür.
11Ptsi Haz. 16, 2008 6:35 pm
Admin CUMHURİYET BUNUDA GÖRDÜ
.Yeni mesaj yok

HALKÇILIK

HALKÇILIKHalkçılık ilkesi sınıf ayrıcalıklarına ve sınıf farklılıklarına karşı olmak ve hiçbir bireyin, ailenin, sınıfın veya organizasyonun diğerlerinin daha üzerinde olmasını kabul etmemek demektir. Halkçılık, Türk vatandaşlığı olarak ifade edilen bir fikre dayanır. Gurur ile birleşen vatandaşlık fikri, halkın daha fazla çalışması için gerekli psikolojik teşviki sağlar, birlik fikrinin ve ulusal bir kimliğin kazanılmasına yardımcı olur.
00
.Yeni mesaj yok

DEVLETÇİLİK

DEVLETÇİLİKMustafa Kemal ATATÜRK yapmış olduğu açıklamalarda ve politikalarında Türkiye'nin bir bütün olarak modernizasyonunun ekonomik ve teknolojik gelişmeye önemli ölçüde bağlı olduğunu ifade etmiştir. Bu bağlamda, devletçilik ilkesinin de devletin ülkenin genel ekonomik faaliyetlerini düzenlenmesi ve özel sektörün girmek istemediği alanlara veya özel sektörün yetersiz kaldığı alanlara veya ulusal çıkarların gerekli kıldığı alanlara yine devletin girmesi gerektiği anlamında yorumlanmaktadır.
00
.Yeni mesaj yok

LAİKLİK

LAİKLİKLaiklik yalnızca devlet ve dinin birbirinden ayrılması anlamına gelmez ayrıca eğitim, kültür ve yasama alanlarının da dinden bağımsız olması anlamını taşır. Laiklik, düşünce özgürlüğü ve kuruluşların dini düşünce ve dini kuruluşların etkisinden bağımsız olmaları anlamına geliyor. Devrimlerin birçoğu laikliği gerçekleştirmek amacıyla yapılmış ve diğerleri ise laikliğe ulaşılmış olması sayesinde gerçekleştirilebilmiştir. Laiklik ilkesi akılcı ve dini siyasetin dışında tutan bir ilkedir.
00
.Yeni mesaj yok

MİLLİYETÇİLİK

MİLLİYETÇİLİKATATÜRK devrimleri ayrıca milliyetçi bir devrim idi. Bu milliyetçilik ırkçı bir yapıda değildir; yurtseverlikle sınırlıdır. Bu devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının korunması ve ayrıca Cumhuriyetin siyasal yönden gelişmesidir. Bu milliyetçilik, tüm diğer ulusların bağımsızlık haklarına saygılıdır; sosyal içeriklidir; yalnızca emperyalizm karşıtı olmayıp, aynı zamanda gerek hanedan yönetimine, gerekse herhangi bir sınıfın Türk toplumunu yönetmesine de karşıdır.
00
.Yeni mesaj yok

DEVRİMCİLİK

DEVRİMCİLİKATATÜRK'ün ortaya koyduğu en önemli ilkelerden birisi de reformculuk veya devrimcilikti. Bu ilkenin anlamı Türkiye'nin devrimler yaptığı ve geleneksel kuruluşlarını modern kuruluşlar ile değiştirmiş olduğu idi. Geleneksel kavramların iptal edildiği ve modern kavramların benimsendiği anlamına geliyordu. Devrimcilik ilkesi, yapılmış olan devrimlerin tanınmalarının çok ötesine geçti.
11Paz Haz. 15, 2008 3:02 pm
Admin devrimci olunmalıdır
.Yeni mesaj yok

BÜTÜNLEYİCİ İLKELER

BÜTÜNLEYİCİ İLKELERMilli Egemenlik....Milli Bağımsızlık.....Milli Birlik ve Beraberlik....Yurtta Sulh , Cihanda Sulh....Çağdaşlaşma....Bilimsellik ve Akılcılık....İnsan ve İnsanlık Sevgisi....Vatan,Namus ve Ahde vefa
00
Mustafa Kemal ATATÜRK Empty
Günün aktif konuları
Bugünün en iyi 20 yollayıcısı
En iyi 20 yollayıcı

Yeni mesaj varYeni mesaj varYeni mesaj yokYeni mesaj yok  Forum kilitlenmiştirForum kilitlenmiştir